Σαββιδης

Τρίτη, 7 Φεβρουαρίου 2012

ΑΨΙΘΙΑ

Ένα από τα πραγματικά πικρά φυτά.  Η αψιθιά έχει ισχυρή τονωτική δράση στο πεπτικό σύστημα, ιδιαίτερα στο στομάχι και στη χοληδόχο κύστη.  Λαμβάνεται σε μικρές δόσεις και πίνεται σιγά σιγά και η έντονα πικρή γεύση της παίζει σημαντικό ρόλο στη θεραπευτική της επίδραση.  Κατά το παρελθόν, η αψιθιά ήταν ένα από τα κύρια αρωματικά συστατικά του βερμούτ.  Σήμερα χρησιμοποιείται στην παρασκευή εντομοαπωθητικών.

Διεγερτικό του πεπτικού: Η αψιθιά περιέχει πικρές ουσίες και τα υπέργεια μέρη της έχουν πληθώρα φαρμακευτικών χρήσεων.  Είναι ένα εξαιρετικά χρήσιμο φάρμακο για αυτούς που έχουν κακή και υπολειτουργούσα πέψη.  Αυξάνει την οξύτητα του στομάχου και την παραγωγή της χολής και κατ' αυτό τον τρόπο βελτιώνει την πέψη και την απορρόφηση των θρεπτικών ουσιών, καθιστάμενη έτσι χρήσιμη σε πολλές παθήσεις, συμπεριλαμβανομένης και της αναιμίας.  Ακόμη η αψιθιά καταπραΰνει τα αέρια και τον τυμπανισμό και εάν λαμβάνεται τα κτικά το βάμμα της, ενδυναμώνει σιγά σιγά τη λειτουργία της πέψης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...