Σαββιδης

Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2012

ΤΟΥΡΤΑ ΣΕΡΑΝΟ


Χρειαζόμαστε:

Για το παντεσπάνι
  • 6 αβγά
  • 1 ½ ποτήρι ζάχαρη
  • 3-4 κ.σ. κακάο
  • 1 μπέικιν
  • 1 βανίλια

Για την κρέμα
  • 5 αβγά
  • 1 ½ βιτάμ
  • 12 κ.σ. κακάο
  • 15 κ.σ. άχνη

Για το σιρόπι
  • 1 ½ ποτήρι ζάχαρη
  • 1 ½ ποτήρι νερό
  • Λίγο κονιάκ
Πως το κάνουμε:
  1. Χτυπάμε τα αβγά με τη ζάχαρη καλά και προσθέτουμε το μπέικιν, την βανίλια και το κακάο. 
  2. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς. 
  3. Για να κάνουμε την κρέμα χτυπάμε καλά στο μίξερ το βιτάμ με την άχνη.
  4. Στη συνέχεια προσθέτουμε τους κρόκους από τα αβγά και το κακάο.  Αφήστε να χτυπηθεί καλά. 
  5. Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα και στο τέλος τα προσθέτουμε στο προηγούμενο μίγμα. 
  6. Ανακατεύουμε ελαφρά να πάει παντού. 
  7. Ανάλογα με το ταψί που θα χρησιμοποιήσουμε θα έχουμε και τα επίπεδα στο παντεσπάνι. 
  8. Αφού βράσουμε το σιρόπι για 5 λεπτά σιροπιάζουμε το παντεσπάνι και από επάνω προσθέτουμε την κρέμα. 
  9.  Το ίδιο μέχρι να τελειώσουν και το ένα ή δύο επίπεδα που θα έχει η τούρτα μας. 
  10.  Γαρνίρουμε με σκουληκάκι και κερασάκια.


1 σχόλιο:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...