Σαββιδης

Δευτέρα, 30 Απριλίου 2012

Ρεβυθάδα λεμονάτη



Υλικά: 

400-500 γρ. ρεβύθια
1 μεγάλο κρεμμύδι ψ/κ
μισό κ.γλ. ρίγανη
1 πρέζα μαύρο πιπέρι
αλάτι όσο νομίζουμε
6 κ.σ. ελαιόλαδο
χυμό λεμονιού




Εκτέλεση:


  1. Βάζουμε από το προηγούμενο βράδυ τα ρεβύθια σε κρύο νερό με ένα κουτάλι μαγειρική σόδα να μουλιάσουν.
  2. Το πρωί ρίχνουμε το πρώτο νερό και βάζουμε φρέσκο και τα αφήνουμε να μουλιάσουν μέχρι να έρθει η ώρα να τα μαγειρέψουμε.
  3. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τα ρεβύθια με νερό που τα σκεπάζει περίπου 2 δάχτυλα.
  4. Μόλις αρχίσουν να βράζουν μετά από λίγη ώρα ρίχνουμε το κρεμμύδι κι ένα ποτήρι κρύο νερό.
  5. 15 λεπτά πριν το τέλος του μαγειρέματος προσθέτουμε το αλάτι, το ελαιόλαδο, τη ρίγανη και το μαύρο πιπέρι.
  6. Όταν σβήσουμε τη φωτιά προσθέτουμε χυμό λεμονιού ανάλογα με τα γούστα μας.




Σημείωση: Το ποτήρι κρύο νερό μόλις αρχίσει να βράζει το φαγητό μπαίνει γιατί βοηθάει τα ρεβύθια να μαγειρευτούν καλύτερα, σε αντίθεση με τη φασολάδα που εκεί δεν πρέπει να κρυώσουν τα φασόλια καθόλου.

2 σχόλια:

  1. Καλησπέρα Τατιάνα πολύ καλή η ρεβυθάδα σου ευχαρίστως να έτρωγα λίγο.Καλή πρωτομαγιά καλό μήνα!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλό μήνα και σε σένα Ροδάνθη!!! είναι πράγματι πολύ νόστιμη... την κάνουμε και με ντομάτα αλλά εγώ προτιμώ περισσότερο τη λεμονάτη :)

      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...