Σαββιδης

Παρασκευή, 12 Απριλίου 2013

Σουπιές με σπανάκι και ρύζι

Αγαπώ ότι βγάζει η θάλασσα.... τα δε μαλάκια τα τρώω χωρίς δεύτερη κουβέντα!!! Το θέμα είναι βέβαια να έχω χρήματα για να τα αγοράσω.... είναι πανάκριβα.... Ας είναι καλά η φίλη μου Ζησούλα που μας έφερε αυτές τις σουπιές και είχαμε τη χαρά να φάμε ένα υπέροχο φαγάκι!!!!! Στην υγειά της λοιπόν!!!!



Υλικά:

5 σουπιές
1 κιλό σπανάκι 
½ φλ. τσ. ελαιόλαδο
1 ξερό κρεμμύδι Ή 6 πράσινα
1 φλ. τσ. τριμμένη ντομάτα
1 κούπα ψιλοκομμένο μάραθο ή άνηθο (εγώ έβαλα και από τα δύο)
αλάτι κατά το δοκούν
1 πρέζα μαυρο πιπέρι
1 κούπα ρύζι καρολίνα





Πώς τις φτιάχνουμε:

  1. Καθαρίζουμε τις σουπιές από το δόντι που έχουν μετά τα πλοκάμια τους και φυσικά από τα εντόσθια και το μελάνι.
  2. Βάζουμε το ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα και πριν κάψει προσθέτουμε τις σουπιές κομμένες σε κομματάκια. Δεν καίμε το ελαιόλαδο για να μην προκαλέσουμε πιτσιλιές με το καυτό λάδι.
  3. Οι σουπιές αρχίζουν να βγάζουν υγρά και να μαγειρεύονται μαζί με το λάδι.
  4. Στο μεταξύ έχουμε ψιλοκόψει τον μάραθο και τον άνηθο καθώς επίσης και το κρεμμύδι.
  5. Σε 5 λεπτά αφότου άρχισε να βράζει η κατσαρόλα με τις σουπιές, προσθέτουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και αφήνουμε να περάσουν ακόμα 5 λεπτά.
  6. Έπειτα προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο μάραθο-άνηθο και τη ντομάτα.
  7. Η φωτιά μας είναι στο μέτριο συνέχεια.
  8. Στα 15 περίπου λεπτά από την αρχή του μαγειρέματος προσθέτουμε το σπανάκι και ότι άλλο χόρτο έχουμε στη διάθεσή μας, αν δεν έχουμε δεν πειράζει, αλλά αν υπάρχουν κι άλλα χόρτα μαζί με το σπανάκι η γεύση πραγματικά απογειώνεται.
  9. Μόλις μαραθεί το σπανάκι κι αρχίσει να μαγειρεύεται, προσθέτουμε λίγο καυτό νερό και περίπου 20 λεπτά πριν να σβήσουμε το μάτι της κουζίνας προσθέτουμε και το ρύζι με το ανάλογο καυτό νερό. Για το ρύζι καρολίνα θέλουμε στο 1 μέρος ρυζιού 3 μέρη νερό.
  10. Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο χαμηλό αφού προσθέσουμε το ρύζι και ανακατεύουμε μια δυό φορές για να μην κολλήσει.
  11. Προσθέτουμε αλάτι χονδρό κατά το δοκούν και 1 πρέζα μαύρο πιπέρι.
  12. Συνολικός χρόνος μαγειρέματος 40 λεπτά. Αν αφήσουμε και λίγο πάνω στο ζεστό μάτι να ρουφήξει το ρύζι υγρά θα είναι ακόμα καλύτερα.


2 σχόλια:

  1. εγω εδω δεν τα πάω καλά.....με τις σουπιές....επομένως θα φάω το ρυζάκι με το σπανάκι και εσυ φάε τις σουπιές...δικαια μοιρασιά ε....χαχα να σαι καλά πολύ καλό πιάτο έφτιαξες......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν τρως σουπιές;;;;;;;;;;
    Ααααα κρίμα!!!!!!!
    Είναι θαυμάσιες!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...